WordPress-sivujen ylläpito

WordPress-sivujen ylläpito voi olla kokemattomalle hankalaa tai hermostuttavaa.

”WordPress 6.4 on saatavilla! Päivitä heti!”

”Sivustolla on havaittu kriittinen virhe.”

”Lisäosasi kaipaavat päivitystä.”

”Odotahan, ole hyvä ja ota varmuuskopio sivustasi ennen päivittämistä!”

Nettisivut sylkee ilmoitusta tasaiseen tahtiin etkä tiedä mitä tehdä? Mä tiedän, anna mun auttaa.

Miksi nettisivujen ylläpito on tärkeää?

Nettisivujen ylläpito ei ole vain satunnainen tehtävä, vaan olennainen osa digitaalista strategiaasi. Muistathan, että ensivaikutelma yrityksestäsi muodostuu juuri nettisivujesi kautta. Ylläpitämällä sivuston päivityksiä ja turvallisuutta sekä ylläpitämällä sisältöjen ajantasaisuutta, voit varmistaa, että potentiaaliset asiakkaat näkevät sinut luotettavana toimijana.

Ylläpitopalvelu sisältää

Tekniset päivitykset, varmuuskopiot sekä pienet muutostyöt. Voit lukea sisällöstä alta valintasi mukaan joko yksityiskohtaisesti tai tiivistetymmin.

Lisäosien ja teemojen päivitykset

Lisäosat ovat WordPress-sivustosi elinehto. Ne mahdollistavat esimerkiksi erilaisten toiminnallisuuksien, kuten ajanvarausjärjestelmien, yhteydenottolomakkeiden ja kalentereiden olemassaolon sivuillasi. Näiden lisäosien on oltava ajan tasalla, jotta sivustosi toimii sujuvasti ja turvallisesti.

Lisäosiin tulee päivityksiä parhaimmillaan viikoittain. Päivitys voi luonnollisesti aina sisältää ns. breaking changes -tason päivityksiä eli isompia rakenteellisia muutoksia, jotka saattavat hajottaa sivustolla toiminnallisuuksia tai rakennetta. Mitä tiheämmin ja ajantasaisemmin päivitykset asentaa, sitä pienempiä muutoksia kerralla tulee ja luultavasti säästyy suurimmilta murheilta. Tästä syystä suosittelen, että päivityksiä ajetaan tasaisesti. Ylläpitopalvelussa siirrät vastuun asian hoitamisesta minulle.

Sivuston ulkoasu ja käyttäjäkokemus perustuu valittuun teemaan. Teeman päivitykset ovat tärkeitä sekä ulkoasun että toiminnallisuuden ylläpitämiseksi. Teema päivittyy yleensä vähän harvemmin, mutta toisaalta näihin tulevat päivitykset saattavat olla merkittävämpiä ja helpommin ulkoasua tai rakennetta särkeviä.

WordPressin versiopäivitykset (WordPress Core)

WordPressin kehittäjät julkaisevat säännöllisesti päivityksiä, jotka korjaavat tietoturva-aukkoja ja parantavat järjestelmän suorituskykyä. On äärimmäisen tärkeää pitää WordPressin ydinohjelmisto ajan tasalla.

WordPress-sivuston varmuuskopiointi

Vaikka ylläpitotoimenpiteillä pyritään ennaltaehkäisemään ongelmia, on aina mahdollista, että jonain päivänä jotain menee pieleen. Varmuuskopioiden avulla voimme palauttaa sivustosi ennalleen nopeasti, jos jokin odottamaton tapahtuu.

Varmuuskopioiden merkitys kasvaa etenkin, jos sivuston sisältö päivittyy tiheään. Jos sivustollasi esimerkiksi on blogi, jota aktiivisesti kirjoittelet ja saatat pitää kommentointiakin päällä, on tärkeää ottaa päivittäin varmuuskopiot, jotta et menevät kirjoittamiasi tekstejä tai niihin kirjoitettuja kommentteja.

Pienet muutostyöt sivuillesi

Haluan kannustaa lisäämään, vaihtamaan ja parantelemaan nettisivujen sisältöjä ajan myötä. Nykyelämässä mikään asia ei ole pysyvää, ei myöskään nettisivut ja niille kirjoitetut tiedot. Aktiivisesti ylläpidetyt ja ajantasaiset nettisivut ovat arvokas käyntikortti yrityksellesi.

Usein nettisivuja rakennetaan esimerkiksi yrittäjätaipaleen alussa, jolloin monet asiat saattavat olla vähän suunnitteluasteella vielä tai parhaimmillaankin vain parhaita arvauksia. Muutaman kuukauden päästä toiminta on jo vakiintunutta ja on löytynyt ne omat mallit ja työskentelyrakenteet, jotka toimivat. Ehkä hinnat ovat muuttuneet, ehkä alkuperäiset toimitilatkin vaihtuivat, kun edelliset jäivät heti kättelyssä pieniksi.

Ylläpitopalveluun sisältyy 30 minuuttia työtä joka kuukausi, jonka aikana ehtii vaihtamaan sivuille kuvia, puhelinnumeroita, osoitteita ja lisäämään vaikka pari kappaletta tekstiä. Ajantasaiset sivut ovat erittäin tärkeä keino luoda luotettavuutta ja tuoda asiakasvirtaa.

Kuulostaako siltä, että tarvitset tätä?

Ota yhteyttä ja katsotaan!

3 kuukautta

6 kuukautta

12 kuukautta

white printer paper on green typewriter

Eli siis mitä?

Kun valitset minut ylläpitämään WordPress-sivusi, voit olla huoletta. Voit keskittyä rauhassa liiketoimintaasi, minä huolehdin sivustosi toiminnasta. Lupaan:

1

Pidän huolta toiminnasta

Pidän huolta nettisivujesi toiminnasta ja varmistan, että sivusi toimivat saumattomasti.

2

Pidän huolta päivityksistä ja varmuuskopioista

Seuraan ja päivitän kaikki tarvittavat päivitykset puolesti. Huolehdin sivustosi päivittäisestä varmuuskopioinnista, jotta tärkeä tieto säilyy turvassa.

3

Pidän huolta muutosten tekemisestä

Sinulla on käytössäsi 30 minuuttia kuukaudessa pieniin muutostöihin. Tämä auttaa ja riittää pitämään sisältösi ajan tasalla.

Älä anna nettisivujesi vaipua unholaan, vaan anna mun pitää huolta sivuistasi <3