Kotisivujen tekijä

Olen JAANAMOIn yrittäjä ja kotisivujen tekijä Jaana Villiruusu. Teen kauniita, mutta toimivia helppoja kotisivuja WordPressillä.

Voisinko tehdä sivut sinullekin?

Taustaselvitys

On sateentekijöitä ja sitten on meitä kotisivun tekijöitä

Olen siis Jaana Villiruusu ja asun Tampereella, mutta teen kotisivuja ympäri Suomen toimiville yrittäjille, yhdistyksille ja henkilöille.

Tieni alalle on ollut pitkä, sillä ensimmäisen kosketuksen internetiin ja kotisivuihin sain teini-ikäisenä 2000-luvun alussa, jolloin pyörin chateissa, joista mukaan tarttui into rakentaa omia kotisivuja. Rakastin sitä nettisivujen väkertelyä ja ahkeraan tulikin päivitettyä omia itsestäni kertovia sivuja.

Sittemmin päädyin kuitenkin opiskelemaan kaupallista alaa ja eksyin reiluksi kymmeneksi vuodeksi sihteerin töihin unohtaen nettisivut tyystin.

Vuonna 2017 aloin opiskella taas ja päädyin jälleen sattuman kautta liiketalouden opintojen pariin. Opintojen aikana kuitenkin vähän vahingossa sytytin uudelleen koodaamisliekin ja lopulta sille tielle päädyin.

Nyt työskentelen neljättä vuotta kokopäiväisesti käyttöliittymäkehittäjänä ja -suunnittelijana toiminnanohjausjärjestelmän parissa Leniolla, mutta sivutoimisesti teen nettisivuja rakkaudesta lajiin.

Ostamalla sivut minulta, tuet kotimaista pienyrittäjää. Pidetään toisistamme huolta <3

Jaana Villiruusu, kotisivujen tekijä

Koulutus ja työkokemus

Merkonomi 2006
Tradenomi 2019

Lenio Oy | Ohjelmistokehittäjä 2019–
JAANAMOI Oy 2022–
Kevytyrittäjä 2020–2022

Kontaktoi mut LinkedInissä!

Kotisivujen tekijänä…

…tyylini on opastava, kaiken huomioon ottava, tarkka, keskusteleva ja yhdessä tekevä.

…tykkään kommunikoida asiakkaan kanssa pitkin matkaa, jotta pysytään varmasti oikealla tiellä sillä sinullehan ne nettisivut tulevat, eivät minulle.

Kotisivut valmistuvat tarvittaessa nopeastikin, mutta ollen kuitenkin sinulle yksilöllisesti rakennetut.

Tykkään, että tekemisessä on aina pientä pilkettä silmäkulmassa eikä elämän tarvitse olla niin vakavaa.


Olen todella tyytyväinen kokonaisuuteen, sivuihin ja samaten yhteistyöhön. Erityisen hyvänä pidin sitä, että pitkin matkaa sai vaikuttaa sivun sisältöihin ja ulkoasuun (ei vain alussa). Toisin sanoen sitä rakennettiin yhdessä ja siitä muotoutui se kokonaisuus pitkälti juuri siksi, että yhteistyö oli aktiivista läpi prosessin. Tämän lisäksi yhteistyö oli saumatonta, huumorilla höystettynä. Koen että kummallakin oli läpi prosessin tilaa ja mahdollisuus sanoa oma mielipide rehellisesti sekä ehdottaa toisenlaisia ratkaisuja, mikäli ehdotettu asia ei esim. teknisistä syistä olisi ollut toimiva. Kiitos <3


WordPress-sivujen tekeminen

Nettisivujen tekeminen on ihanan rentouttavaa ja kivaa näpertelyä. On kiva oppia koko ajan uusia asioita WordPressistä ja sen luomista mahdollisuuksista.

WordPressin olen ottanut työskentelyalustakseni, sillä onhan se maailman suosituin alusta ja siitä syystä tunnettu, helpohko käyttää ja monipuolinen. WordPressissä jokainen osaa päivittää sivujaan, kun pohjatyö on ensin tehty.

WordPressillä voi tietenkin kuka tahansa tehdä kotisivut ja kannustankin siihen, jos vaan yhtään mielenkiintoa on – ties vaikka innostuisit, kuten minäkin!

Taival WordPressin kanssa ei kuitenkaan ole aloittelijalle useinkaan helppo, joten jos tarviset nettisivujen tekemiseen tukea ja apua, niin älä epäröi kysyä minulta. Itte tehty on aina kuitenkin itte tehty, mutta ei sitä tarvitse tervassa soutaa.

Mikä ihmeen JAANAMOI?

Tehtyäni nettisivuja parisen vuotta kevytyrittäjänä, päätin perustaa oikean yrityksen ja niin syntyi JAANAMOI Oy.

JAANAMOI Oy on siis perustettu keväällä 2022 ja teen sen kautta nettisivuja ja niiden ylläpitoa, mutta myös kaikenlaista muuta alaan ja toimintaan liittyvää, jos tarvetta on.

Nettisivuprojektin tekeminen alusta loppuun yksin sisältää monia erilaisia osaamisalueita käyttöliittymäsuunnittelusta tekniseen toteutukseen. Päivätyökseni ohjelmistokehittäjänä teen käyttöliittymäpuolen koodausta sekä siinä ohessa vastuullani on myös käyttöliittymäsuunnittelun sekä käyttäjäkokemuksen toteutus ja mietintä. Kysy rohkeasti siis, jos tarvitset apua johonkin projektiisi.


Olen persoonana rento ja huumorintajuinen – ja sellaisena haluan JAANAMOIn yrityksenkin nähdä. En halua, että olen vakava asiantuntijayritys, joka tarjoaa konsultaatiota ja prosesseja, vaan rentoa kanssakäymistä ja yhteisiä onnistumisia huumorilla höystettynä.

Minä myyn ja teen nettisivuja ihmisenä ja minua itsenäni ihmisille yritysbrändien takana.

Jos siis tarviset nettisivut…

Mä teen sulle nettisivut, sä voit käyttää aikasi siihen mikä on sulle mukavampaa ja tuottoisampaa <3